Moudrost dnešního dne:

Čas je zadarmo, ale je nezaplatitelný. Nemůžete ho vlastnit, ale můžete ho použít. Nemůžete si ho nechat, ale můžete ho promarnit. Když ho promarníte, nikdy ho nezískate zpět.

...

Právě přítomno: 178 hostů a žádný člen

Recept na stará kolena

.

Z české politické kuchyně se při hledání receptu na důchodovou reformu line vůně, která musí praštit do nosu každého člověka v produktivním věku. Jako jeden z těch, kteří tuhle pochoutku budou jednou konzumovat, bych rád tento recept, kterým čeští politici rozhodně obohatí světovou gastronomii, zaznamenal. Nejdříve zaděláme na pořádný průšvih a necháme dvacet let kynout.

Mezitím vaříme z vody, dokud neprovaříme několik desítek miliard korun.

 Až to začne fakt bublat, umyjeme si nad tím ruce a nameleme spoustu hovadin. A když zjistíme, že už máme fakt máslo na hlavě, rychle ze všech uděláme trouby a narychlo se snažíme něco upéct. Zvýšíme daně a hranici odchodu do důchodu, čímž rychle přivedeme většinu populace do varu.

Za stálého míchání jablek a hrušek, přiléváme olej do ohně a nepřestáváme strašit, že nebude co jíst. Ovšem ty největší chuťovky si zatím necháváme pod pokličkou. I kdyby se pokrájely na kostičky, nepřipustíme, aby se do toho míchali odborníci, kteří tvrdí, že to bude fakt maso. Všechny oponenty upozorňující na to, že to bude hodně vostrý a taky dost mastný, pořádně osolíme, utřeme a následně smažíme ve vlastní šťávě, dokud nezměknou.

Nakonec odtrhneme všem pořádně od úst, přidáme několik hrstí politických slibů s krátkou dobou trvanlivosti, zalijeme vývarem z tůdle nůdle a řekneme „sýr“. Ještě okořeníme pár bonmoty, necháme odležet a slibujeme, jak se za třicet let báječně pomějeme. Zatímco, sami dobře naloženi, neustále užíráme, těm nejhladovějším zatím nabídneme flexibilní předkrm „Z ruky do huby a z huby do ruky“.

Servírujeme s úsměvem v roce 2040 jako houby s octem a těm, kteří by snad připomínali, že to mělo být pečené kuřátko, to pořádně osladíme. Všem, kteří se takto nechali vypéct, přejeme dobrou chuť.

 

Autor článku Pavel Tomeš

zdroj: www.sedmicka.cz

 

Sdílet
TOPlist