Moudrost dnešního dne:

Lakomec vždy si najde, proč by odepřel.

...

Právě přítomno: 518 hostů a žádný člen

...

- Rakovina

Doktorka Budwigová zjistila, že nenasycené mastné kyseliny (Omega 3), jsou lidskému organismu prospěšné, ale hydrogenované tuky (obsažené ve „zdravých“ margarínech) našemu zdraví naopak škodí.

Proto zkusila smíchat lněný olej (nejlepší zdroj Omega 3) s mléčnou bílkovinou (tvaroh, jogurt). Tím zjistila, že je lněný olej v kombinaci se sírou (z mléčné bílkoviny) rozpustný ve vodě. Díky tomu může proniknout do všech kapilár a buněk, čímž podpoří tzv. „buněčné dýchání“, které posiluje celý organismus.

lněný olejPostupem let pak vypracovala léčebný postup spočívající na podávání této směsi, do které velmi nemocným pacientům, přidávala kvalitní bílé víno či šampaňské.

 

Recept: 

2 – 5 polévkových lžic lněného oleje 

Tučný tvaroh (10%), v poměru 1 : 1 až 1: 3 (podle chuti). 

Promixujeme, aby se vytvořila krémová konsistence a olej se neodděloval. Dobrý nosič pro omegu 3 je šampaňské (1dcl přidat až po rozmixování).

Pak je možno přidat různá dochucovadla jako je česnek, cibule, med, lněná semínka, ovoce (jahody, maliny, banán, ... podle toho, zda děláte sladkou či slanou variantu.


=================

Johanna Budwigová, specialista na biochemii a farmakologii, byla sedmkrát nominovaná na Nobelovu cenu, získala doktorát z fyziky a pracovala jako hlavní konzultantka pro Spolkový institut na výzkumu tuků.

Sdílet

.Další rady a nápady

Jak uvařit dobrou rýži

V hrnci rozpustíme asi lžíci másla. Přidáme 1 hrnek rýže, kterou na másle orestujeme, aby se zatáhla. Potom zalijeme 1,5 hrnku vody, sůl a dáme dusit. Dusíme asi 10 minut, kdy rýže do sebe pohltí vodu. Potom máme tři možnosti:

Číst dál...

Využijte každý kousek v kuchyni

Máte-li malou kuchyň, pak je potřeba využít každý koutek na uskladnění potravin Číst dál...

.Zubatý kelímek

Udělejte si legraci sami ze sebe a dejte si nápoj do zubatého kelímku, který si můžete i sami udělat.

Číst dál...

Co s tuhým masem na grilování

Chystáte se grilovat a nejste si moc jisti jemností právě nakládaného masa. Pokud přidáte do láku trochu sody, pak bude maso po naložení určitě křehčí.

Číst dál...
TOPlist