...

Cukrovka

Některá jídla hladinu cukru snižují a některá naopak zvyšují. Jedni z těch co cukr snižují jsou např. ostružiny, borůvky, datle, banány, celer, kyselé zelí, vlašské ořechy, cibule nebo česnek, takže by je cukrovkáři měli jíst často.

borůvkyNebo: Můžete sáhnout po některém z odvarů z listí mochny zlaté, ostružiníku, borůvčí nebo ze sušených slupek fazolových lusků. Pomáhá i  hluchavka bílá, levandule lékařská, meduňka lékařská a třezalka tečkovaná.

 

Nebo: U bylinek jako jsou kuklík, mařinka vonná, nebo kozlík lékařský si dejte pozor na předávkování.

 

Nebo: Lopuch velký, který má diuretické účinky (vylučování moči, pocení), čímž zlepšuje látkovou výměnu,

 

Nebo: Heřmánkový nápoj pomáhá snižovat hladinu cukru a reguluje množství inzulinu v krvi.

 

Nebo: Vývar ze skořápek vlašských ořechů se pije jako prevence proti cukrovce.

 

Promluvte si se svým lékařem dříve, než zahájíte pravidelnou bylinnou léčbu.