Nechcete-li používat chemické barviva, udělejte si své vlastní barvy. Barvivo získané z přírodních surovin našemu tělu neškodí a používá se už hodně dlouho.
Hnědá vajíčka lze udělat z tmavých cibulových slupek, dubové kůry, nebo černého čaje
Červená vajíčka si uděláte ze šťávy řepy, slupek červené cibule nebo červeného vína.
Růžová vajíčka lze obarvit ve zředěné šťávě z řepy.
Žlutou docílíme ze slupek žluté cibule a šafránu
Fialové vajíčka – borůvky nebo bezinky
Světle zelená – z lipového květu nebo z kmínu
Tmavě zelená – špenát, zelené žito, olšová kůra. Špenát můžete použít mražený 1:1 s vodou
Modrá – nakrájíme červené zelí a ponoříme do vody a povařit i s vajíčky
Do nálevů přidejte asi 2 lžíce octa. Vařte asi 20 minut, podle odstínu, který chcete získat. Vajíčka můžete nechat ve vývaru i přes noc. Musejí být ale ponořená. Po vyjmutí z nálevu opláchněte vajíčka studenou vodou a pak je natřete sádlem a vyleštěte.